10 Best wintersportcentra in Zuid-Holland

Er zijn een heleboel wintersportcentra in Zuid-Holland. Om een overzicht te geven van welke daadwerkelijk de moeite waard zijn, geven we hier de top 10 wintersportcentra van Zuid-Holland. De centra staan in een willekeurige volgorde.

  1. Voor de echte wintersport ervaring moet je naar Portes du Ski in Ridderkerk. Hier is een echte piste (van nep sneeuw), in plaats van een lopende band. Er worden zowel ski- als snowboard lessen aangeboden aan kinderen en volwassenen. Portes du Ski organiseert zelfs eigen ski-trips. Portes du Ski is open op woensdag in de namiddag en op zaterdag en zondag. Kerkweg 219C, 2985 AC Ridderkerk.
  2. Bij Outdoor Ski & Fun Centrum in Bergschenhoek kan je onder andere skiën, maar ook tuben. Hierbij slee je met een opgeblazen band van de berg af. Het bijzondere aan Outdoor Ski & Fun Centrum is dat het zich buiten bevindt. Daarnaast hebben ze binnen altijd een schaatsbaan beschikbaar. Er worden ski lessen aangeboden aan zowel volwassenen als kinderen. Outdoor Ski & Fun Centrum is geopend op woensdag en vrijdag van 13:00-17:00 en op zaterdag en zondag van 11:00-17:00. Rottebandreef 10, 2661 JK Bergschenhoek.
  3. De Sportboulevard in Dordrecht biedt een grote indoor schaatsbaan aan. Deze kan gebruikt worden om rondjes op te schaatsen, om ijshockey op te spelen of voor curling training. Het fijne aan deze schaatsbaan is niet alleen de verscheidenheid aan activiteiten die je hier kan doen, maar ook de openingstijden. Sportboulevard Dordrecht is namelijk alle dagen open, behalve dinsdagen. Fanny Blankers-Koenweg 10, 3318 AX Dordrecht.
  4. In SnowWorld in Zoetermeer worden ski en snowboard pistes aangeboden. SnowWorld is erg makkelijk te bereiken vanaf Den Haag. Er zijn drie pistes met een helling van ongeveer 20%. Ook bezit SnowWorld over een aantal schansen, om trucjes mee te kunnen oefenen. Er worden individuele en familieseizoen passen aangeboden en ze zijn elke dag van de week open, doordeweeks van 09:00-23:00, in het weekend van 08:00-23:00. Buytenparklaan 30, 2717 AX Zoetermeer.
  5. De Uithof in Den Haag biedt naast een indoor schaatsbaan voor rondjes schaatsen ook een langlauf baan aan. Hierdoor onderscheidt de Uithof zich van de meeste andere wintersportcentra. Ook beschikt het over pistes met nep sneeuw waarop je kan trainen en heeft het meer dan genoeg opties voor zowel privé- als groepslessen voor alle leeftijden. Deze lessen worden aangeboden voor ijs- als sneeuw gerelateerde sporten. De Uithog is zeven dagen per week open, van 10:00-22:00. Jaap Edenweg 10, 2544 NL Den Haag.
  6. Bij Alpine Sports in Den Hoorn hebben ze indoor ski- en snowboard training. Deze worden aangeboden aan alle leeftijden en niveaus. Alpine Sports biedt naast ski- en snowboard training ook tubing aan. Hierbij wordt met een opgeblazen band van de piste af gesleed. Ook kan je hier kinderfeestjes geven. Het centrum staat in het thema van de Alpen, waardoor je je echt op wintersport waant. Alpine Sports beschikt over een heuse après-skibar. Hierdoor ben je tussen de snowboards, ski’s en bergen net op vakantie. Hooipolderweg 4, 2635 CZ Den Hoorn.
  7. Schaatshal in Leiden biedt een grote indoor schaatsbaan aan met een oppervlakte van 3080 vierkante meter. Hierin bevindt zich nog een stuk van 1800 vierkante meter voor recreatief gebruik, omringt door een schaatsbaan van 220 meter in de lengte. De baan kan gebruikt worden voor ijshockey, rondjes schaatsen en curling training. Er worden zowel privé- als groepslessen aangeboden, elke dag van de week tussen september en maart. Vandelaan 41, 2332 AA Leiden.
  8. Voor beginnende wintersporters is Indoor Ski & Snowboard in Rotterdam erg handig. Dit wintersportcentrum beschikt over korte indoor pistes, ook wel borstelbanen genoemd. Van deze pistes kan de helling worden aangepast, zodat er voor ieder niveau een mogelijkheid is. Indoor Ski & Snowboard is zeven dagen per week open van november tot februari. Dit is dus erg geschikt om voor de wintersportvakantie nog even te oefenen! Ook worden hier ski- en snowboard lessen aangeboden. Folkert Elsingastraat 11, 3067 NW Rotterdam.
  9. Ski & Snowboard Centrum Rijnmond in Schiedam worden ook indoor ski- en snowboard lessen aangeboden. Deze worden aan zowel volwassen als kinderen van alle niveaus aangeboden. Ook bij Ski & Snowboard Centrum Rijnmond zijn de hellingen van de pistes aan te passen, zodat je nooit boven je niveau hoeft te beginnen. Calandstraat 71, 3125 BA Schiedam.
  10. In SilverDome in Zoetermeer vind je een indoor schaatsbaan voor zowel lange- als korte afstand schaatsen, figuur schaatsen, ijshockey en curling. Verschillende tijden zijn per dag opengesteld voor het publiek, maar alleen buiten de zomer. Silverdome biedt naast de schaatsbaan hier ook een aantal club nachten met live DJs aan. Silverdome geeft je de moderne ervaring van het schaatsen. Van der Hagenstraat 20, 2722 NT Zoetermeer.